Bosch se luptă să ţină motoarele diesel în viaţă: Compania a anunţat o descoperire care ar putea salva piaţa şi ar întârzia dominaţia motoarelor electrice

Autor: Alex Ciutacu 25.04.2018

Robert Bosch GmbH, parte a grupului Bosch, a anunţat că inginerii companiei au dezvoltat un nou sistem de evacuare diesel care va reduce emisiile mult sub limita legală şi care va intra în piaţă în 2020. Acesta ar putea ajuta producătorii auto să evite interdicţiile care vor acapara Europa cu privire la motoarele diesel, potrivit Bloomberg.

„Această descoperire oferă oportunitatea de a muta dezbaterea aprinsă cu privire la diesel într-un nou teritoriu, şi chiar să finalizeze această dezbatere”, a transmis CEO-ul Bosch, Volkmar Denner.

Gigantul german, cel mai mare furnizor de tehnologie diesel pentru producători auto precum Volkswagen, General Motors sau Fiat Chrysler luptă pentru a combate fenomenul care micşorează piaţa începând de la scandalul emisiilor din 2015.

În timp ce zeci de mii de locuri de muncă se bazează pe supravieţuirea motoarelor diesel, clienţii oprează pentru motoare pe gaz, în timp ce oraşe precum Paris şi Londra iau măsuri pentru a-şi îmbunătăţi calitatea aerului.

Producătorii s-au bazat pe diesel pentru a se conforma limitelor de dioxid de carbon. Însă, în timp ce motoarele diesel emit mai puţin dioxid de carbon decât cele pe gaz, tehnologia diesel generează oxizi de nitrogen care dau naştere smogului.

Noua tehnologie dezvoltată de Bosch ar urma să reducă emisiile motoarelor diesel la o zecime din lumita legală.