Alexa, asistentul virtual de la Amazon, îşi va putea aminti comenzile primite şi purta conversaţii naturale

Autor: Ioana Nita 27.04.2018

Alexa, dispozitivul creat de Amazon ca asistent personal virtual, va putea cât de curând să îşi amintească comenzile date de utilizatori, precum şi să poarte conversaţii mai naturale cu aceştia, fără să fie nevoie ca fiecare comandă să înceapă cu “Alexa”, scrie portalul Techcrunch.

De asemenea, Alexa va fi capabilă să folosească abilităţi care să îi permită să răspundă potrivit la întrebările puse de utilizatori, fară ca aceştia să le dea instrucţiuni explicite.

Aceste noi funcţionalităţi sunt primele anunţate de Amazon pentru lansările programate anul acesta, care vor face ca asistentul virtual să fie mult mai inteligent şi “personalizat”. Anunţul a fost făcut ieri la prezentarea susţinută de Ruhi Sarikaya, şeful grupului Alexa Brain, în cadrul conferinţei World Wide Web din Lyon (Franţa).

El a explicat că iniţiativa Alexa Brain se axează pe îmbunătăţirea abilităţii Alexei de a urmări conţinutul unui dialog, precum şi de a memora, astfel încât să fie mult mai uşor pentru utilizatori să interacţioneze cu Alexa.