Electrica are un nou Consiliu de Administraţie şi va distribui dividende pe 2017 în valoare de 0,7237 lei pe acţiune

Autori: Dan Straut , Mediafax 27.04.2018

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Electrica SA întrunită vineri, a ales un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, şi a stabilit un dividend pe anul 2017 de 0,7237 lei/acţiune, se arată într-un comunicat al companiei.

„Acţionarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber. Durata mandatului membrilor aleşi este de 4 ani”, se arată în comunicat.

„Confirmarea, prin acest vot, a unui număr de cinci dintre administratorii în funcţie este o garanţie a continuităţii de viziune a proiectelor de transformare şi eficientizare iniţiate în cadrul Grupului Electrica”, precizează compania.

De asemenea, „la propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, 245.370.004 lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,7237 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie 2018”, se mai arată în comunicat.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a mai aprobat şi situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent.