O comisie a Camerei Reprezentanţilor nu a găsit dovezi despre colaborarea lui Trump cu Rusia

Autor: Mihai Draghici 27.04.2018

Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a dispus încheierea anchetei privind ingerinţele Rusiei, stabilind că nu au existat acţiuni coordonate ale echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump cu Moscova.

"Chiar dacă membrii Comisiei nu au găsit dovezi că echipa de campanie a lui Donald Trump a avut contacte, s-a coordonat sau a participat la o conspiraţie cu agenţii guvernamentale ruse, investigaţia a depistat acţiuni neinspirate ale echipelor de campanie ale lui Donald Trump şi Hillary Clinton. Spre exemplu, întâlnirea din iunie 2016, în Turnul Trump, între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi un avocat rus care afirma în mod fals că avea informaţii compromiţătoare despre echipa de campanie a lui Hillary Clinton; această întâlnire demonstrează o acţiune neinspirată", precizează raportul Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

"De asemenea, Comisia a constatat laudele lansate periodic de echipa lui Trump pentru WikiLeaks şi comunicări cu această organizaţie străină ostilă, aceste acţiuni fiind incompatibile cu interesele de securitate naţională ale SUA", se arată în raport.

Potrivit raportului, şi echipa de campanie a lui Hillary Clinton a căutat informaţii compromiţătoare despre Donald Trump la surse ruse.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.