Mutare majoră pe piaţa de telecom din SUA: T-Mobile va cumpăra rivalul Sprint, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari

Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax 30.04.2018

"Împreună, vom construi cea mai mare reţea de telefonie mobilă din istoria Statele Unite ale Americii! Vorbesc de 30 de ori mai mult decât este capacitatea T-Mobile astăzi!" a precizat John Legere, şeful T-mobile, într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit BBC, scopul fuziunii celui de-al treilea şi celui de-al patrulea operator de telefonie mobilă americană este acela de a crea o companie mai competitivă, care va avea aproximativ 130 de milioane de clienţi.

„Pentru prima oară în trei ani, noul T-Mobile va putea să investească aproximativ 40 de miliarde de dolari în companie. Acest lucru înseamnă aproximativ cu 50% mai mult decât au investit ambele companii în ultimii trei ani, acest lucru reuşind să creeze un val de activitate economică pentru Statele Unite”, a precizat John Legere pe Twitter.

Fuziunea vine după luni de negocieri între acţionarul majoritar al T-Mobile - Deutsche Telekom şi SoftBank din Japonia, care controlează Sprint. În cadrul acordului, Deutsche Telekom va deţine 42% din compania combinată şi va controla consiliul de administraţie, iar Softbank va deţine o participaţie de 27%.

Potrivit BBC, John Legere va conduce noua firmă, care va prelua numele T-Mobile şi va avea o valoare de piaţă de 146 miliarde de dolari.

Analiştii sunt de părere că noua companie va destul de puternică pentru a concura cu Verizon şi AT&T, prima şi a doua mare firmă americană în domeniul telecomunicaţiilor, fiecare dintre ele având peste 100 de milioane de abonaţi.