Sajid Javid a fost numit în funcţia de ministru de Interne al Marii Britanii, după ce Amber Rudd a demisionat

Autori: Marian Avram , Mediafax 30.04.2018

Sajid Javid a fost numit, luni, în funcţia de ministru de Interne al Marii Britanii, după ce Amber Rudd a demisionat în contextul criticilor privind modul în care Guvernul de la Londra a gestionat situaţia unor imigranţi originari din Caraibe, informează BBC News Online.

Javid, de origine pakistaneză, devine prima persoană ce aparţine unei minorităţi etnice care ocupă această funcţie. Anterior, Javid a ocupat şi funcţia de secretar de Stat pentru Comunităţi şi Administraţie Locală.

Cu câteva ore înaintea numirii lui Javid în funcţia de ministru de Interne al Marii Britanii, Amber Rudd şi-a dat demisia din această funcţie în contextul criticilor privind modul în care Guvernul de la Londra a gestionat situaţia unor imigranţi originari din Caraibe, care în mod eronat au fost catalogaţi drept imigranţi ilegali.

În ultimele două săptămâni, Guvernul britanic a devenit ţinta criticilor în legătură cu faptul că autorităţile au ameninţat cu deportarea unii imigranţi din aşa-numita "generaţie Windrush", muncitori caraibieni invitaţi de Londra să suplimenteze forţa de muncă în perioada 1948-1971.