Euro douăzeci-douăzeci, pe înţelesul tuturor. Explicaţiile lui Dăncilă: : La noi, la Bruxelles, există Orizont douăzeci douăzeci

Autori: Cătălina Mănoiu , Mediafax 01.05.2018

„Foarte mulţi au văzut în acest lucru o greşeală. Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La noi, la Bruxelles, există Orizont douăzeci douăzeci (Orizont 2020-n.r.), Euro douăzeci douăzeci (Euro 2020-n.r.). Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe, dar de acum încolo voi spune 2020”, a explicat Dăncilă într-un interviu la România TV.

Explicaţia a fost dată în contextul în care premierului i s-a cerut să precizeze dacă stadioanele necesare pentru desfăşurarea Campionatului European de Fotbal 2020 vor fi finalizate la timp.

Dancilă a avut dificultăţi în a enumera toate cele trei stadioane. „Se fac stadioanele. Aţi văzut că sunt deja trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid şi ..... Giuleştiul. Dinamo, Rapid şi Giuleştiul”, a afirmat Viorica Dăncilă. Moderatorul i-a amintit că lipseşte un stadion, Dinamo-Giuleşti fiind numele unui singur stadion, Viorica Dăncilă a amintit şi „Arcul de Triumf”.

„Facem toate demersurile astfel încât campionatul Euro2020....(...) Facem stadioanele. Deja am adoptat în şedinţa de Guvern, deci facem acele stadioane”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Recent, la începutul unei şedinte de Guvern, făcând precizări despre campionatul Euro 2020, Viorica Dăncilă a spus ”douăzeci douăzeci”, în loc de ”două mii douăzeci”, ceea ce a stârnit numeroase critici în spaţiul public.