Blue Lagoon Clean a investit peste 500.000 euro într-un centru de procesare ecocologică a hainelor

Autor: Ioana Nita 30.04.2018

Compania românească Blue Lagoon Clean, specializată în furnizarea de servicii de curăţare a hainelor, a investit peste 500.000 euro în dezvoltarea unui centru de procesare ecologică a articolelor de îmbrăcăminte în Pantelimon, judeţul Ilfov. Centrul, inaugurat săptămâna trecută, este dotat cu echipamente de ultimă generaţie 100% ecologice, tehnologia folosită protejând atât mediul, cât şi angajaţii şi clienţii.

“Anul 2018 marchează un moment important pentru Blue Lagoon Clean, trecerea de la antreprenoriat la organizaţie, prin deschiderea celui mai mare punct de procesare ecologică a hainelor din Sud-Estul Europei (capacitatea de procesare este de 5 tone/zilnic), cât şi prin mărirea structurii de management şi a echipei. Pe lângă curăţătoria de haine, am deschis şi cel mai performant centru de curăţare a covoarelor din Bucureşti, centru care are o capacitate de procesare de 1.200 mp/zi. O altă linie de business deschisă în 2018 este producţia de umeraşe metalice, atât pentru consumul intern, cât şi pentru comercializare”, au declarat Cristina Tarasevici şi Vlad Elias, fondatorii Blue Lagoon Clean. Cei doi au înfiinţat compania în 2013 ca business de familie, iar în prezent compania are trei puncte de lucru în Bucureşti - Auchan Crângaşi, zona Unirii şi ParkLake.

Anul trecut Blue Lagoon Clean a înregistrat o cifră de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei, iar ţinta pentru 2018 este de a ajunge la peste 4,5 milioane de lei. Businessul Blue Lagoon Clean s-a dublat aproape în fiecare an datorită creşterii portofoliului de clienţi, dar şi pe fondul deschiderii de noi puncte de lucru.

Noul centru Blue Lagoon Clean din Pantelimon este dotat cu echipamente pentru curăţarea articolelor de îmbrăcăminte furnizate de lideri în domeniu, precum Electrolux, cu vârful de lance Lagoon, pe parte de curăţătorie ecologică de haine, sau Catinet pe parte de curăţare profesională a covoarelor. Astfel, echipamentele de ultimă generaţie permit prelucrarea în siguranţă a tuturor tipurilor de ţesături sau accesorii.

Odată cu investíţia în centrul din Pantelimon, Blue Lagoon Clean îşi măreşte şi echipa cu circa 30 de persoane noi. În prezent, compania are 50 de angajaţi.

Blue Lagoon Clean le oferă clienţilor de serviciul de “colectare & livrare gratuită” şi abonamente de curăţătorie de tip prepay, plătind astfel un preţ mai mic cu 30% faţă de preţurile de listă.