Arabesque: Cererea de locuinţe, birouri şi spaţii industriale ar putea duce piaţa construcţiilor la afaceri de 30 mld. lei, recordul ultimului deceniu

Autor: Roxana Rosu 04.05.2018

Piaţa construcţiilor a avut o evoluţie po­zitivă în 2017, iar cifrele din primul tri­mestru 2018 arată continuarea tren­du­lui, cererea de spaţii de birouri, lo­cu­inţe şi con­strucţii industriale avansând sem­nifi­ca­tiv, astfel că afacerile din acest sector s-ar putea apropia în acest an de 30 mld. lei, un record pentru ulti­mul de­ce­niu, ara­tă un studiu comandat de Ara­besque, cel mai mare distribuitor de mate­riale de con­structii şi finisaje din România.

„Datele preliminare din 2017 indică un avans semnificativ al cifrei de afaceri, iar coroborate cu estimările din piaţă, în 2018 se poate atinge atinge borna de 30 miliarde de lei cifră de afaceri. Ar fi un ade­vărat record pentru ultimul de­ce­niu“, estimează experţii de la Ara­besque, care au precizat că în 2016, ulti­mul an în care sunt date disponibile,  afa­cerile din do­me­niu s-au cifrat la 27 mi­liarde lei.