Compania de transport şi logistică Pall-Ex România a avut o creştere de 43% a volumelor în 2017

Autor: Mădălina Dediu Panaete 04.05.2018

„Am câştigat cotă de piaţă şi clienţi noi, atât din FMCG, agricultură, cât şi din sectorul industrial şi chimic, cel de birotică şi de echipamente electronice.”

Anul 2017 a adus companiei de transport şi logistică Pall-Ex România o creştere de 43% a volumelor transportate faţă de anul 2016, evoluţie susţinută şi de atragerea a şapte noi membri parteneri, arată datele din anuarul ZF Logistică & transporturi, care a apărut în această săptă­mână.

„În plus, în 2017 am câştigat cotă de piaţă şi cli­enţi noi, atât din FMCG (din do­me­niul ali­men­­tar, al bău­tu­rilor şi al cos­me­ti­celor), cât şi din alte do­menii pre­cum a­gri­­cultură, sectorul in­dustrial şi chimic, cel de birotică sau echi­pa­mente e­lec­tro­nice“, a spus Danor Io­nescu, CEO al com­paniei.

El nu a dat detalii despre evoluţia businessului Pall-Ex pe plan local în 2017. În 2016 (ultimele date disponibile), cifra de afaceri a companiei a sărit de 15 milioane de lei (peste 3 mil. euro).

„Cifra de afaceri a depăşit (în 2017 - n.red.) ritmul bugetat datorită activităţii comerciale şi de marketing, deschiderea hub-ului de la Bacău, dar şi datorită adăugării de membri noi în reţea“, a explicat managerul, care mai spune şi că anul trecut a fost marcat şi de mai multe recorduri pentru companie precum atingerea unui număr de peste 50.000 de paleţi transportaţi într-o singură lună, 3.047 de paleţi transportaţi într-o noapte şi atingerea pragului de 1 milion de paleţi transportaţi în reţeaua Pall-Ex.

Compania are 60 de angajaţi proprii, dintre care 23 sunt în hub-urile din Sibiu, Cluj, Bacău şi Bucureşti. În total, reţeaua a ajuns la 550 de angajaţi.

Pall-Ex este un serviciu de curierat de marfă paletizată lansat pe piaţa locală la 1 decembrie 2011, prin intermediul Pall-Ex România, care deţine franciza pe plan local. Compania are 34 de parteneri în toată ţara, conform celor mai recente date. Modelul Pall-Ex permite formarea unei reţele de transportatori şi distribuitori locali care oferă un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate pe întreg teritoriul ţării. Practic, transporturile de mărfuri sunt realizate prin intermediul companiilor de transport.

„Pall-Ex România are cea mai întinsă reţea de depozite a unei companii de logistică autohtone, având 34 de unităţi în toată ţara. Ele sunt amplasate în judeţele care îndeplinesc cel puţin unul dintre criteriile de dezvoltare economică sau de poziţionare geografică într-o zonă cheie la nivel naţional. Iar în cele mai dezvoltate zone, care au potenţial economic, avem câte două depozite: Cluj, Bihor, Timiş, Braşov, Bucureşti“, a mai spus Danor Ionescu, un executiv cu mai bine de două decenii de experienţă în transport şi logistică. 

Pall-Ex are în prezent hub-uri în Sibiu, Cluj, Bacău şi Bucureşti. Anul trecut, compania a deschis o nouă locaţie în Bucureşti pentru a creşte viteza operaţiunilor.

„Prin deschiderea hub-ului de la Bacău asigurăm disponibilitatea livrărilor premium în unele zone mai greu accesibile şi costuri reduse pentru clienţi.

În 2018, avem în plan deschiderea unui nou hub la Cluj şi mutarea într-o nouă locaţie la Sibiu“, a explicat managerul român, care adaugă faptul că prin hub-ul din Cluj, Pall-Ex va oferi un serviciu suplimentar, deoarece acesta va face legătura cu Ungaria.