Aproape jumătate de milion de străini în unităţile de cazare în T1 2018, plus 7,8%. Israel, Italia, Germania şi Franţa sunt principalele ţări „furnizoare” de străini

Autor: Mirabela Tiron 04.05.2018

Unităţile turistice de cazare din ţară au atras 481.000 de vizitatori străini în primele trei luni din acest an, trafic în creştere cu circa 7,8% faţă de perioada similară a anului anterior, durata medie a şederii fiind de două nopţi, arată cele mai recente date de la Instititul Naţional de Statistică. Cei mai mulţi străini au provenit din Israel (53.000 de vizitatori), Italia şi Germania (fiecare cu 50.000 de vizitatori), Franţa (cu 30.000 de vizitatori) şi Regatul Unit (28.000 de vizitatori), mai arată Statistica.

De altfel, vizitatorii din Israel reprezintă pentru hotelurile de patru şi cinci stele din Capitală principala sursă de turişti, potrivit declaraţiilor făcute de hotelieri. România este legată direct de Israel prin zboruri regulate operate de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, către Tel Aviv sau Eilat. Companiile low-cost Wizz Air sau Blue Air asigură aceste conexiuri directe, dar şi compania de stat Tarom. Vizitatori din Israel ajung şi pe litoralul românesc, în orarul de vară sunt operate curse charter ce leagă Constanţa de Tel Aviv.