Înmatriculările de maşini pentru pasageri au scăzut, dar la cele de marfă au crescut în T1 2018

Autor: Dan Straut 07.05.2018

În trimestrul I 2018 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2017, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣtere la categoria mopede ṣi motociclete cu 16,4% ṣi scăderi la autobuze ṣi microbuze ṣi la autoturisme cu 11%, respectiv 0,7%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, au fost înregistrate creṣteri la categoria remorci ṣi semiremorci ṣi la categoria autocamioane cu 32,8% ṣi respectiv cu 0,7% ṣi scădere la autotractoare cu 1%.

Faţă de trimestrul IV 2017, în trimestrul I 2018 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,4%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 3%, mai arată datele INS.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import. Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele şi troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură şi vehiculele de locuit.