ZF Live. Dan Mihăescu, fondul de investiţii GapMinder. Generaţia actuală de antreprenori este mai informată şi mai curajoasă. Vom paria iniţial pe 12 start-up-uri

Autor: Alex Ciutacu 08.05.2018

♦ Fondul de investiţii GapMinder investeşte până la 200.000 de euro în start-up-uri şi până la 4 milioane de euro în companii care se află în stadiul de seed.



Fondul de investiţii GapMinder, cu capital de la Banca Europeană de Inves­tiţii, gestionează un portofoliu de 26 mil. euro, care finanţează deja peste 10 companii în etapa de seed şi va paria pe 12 start-up-uri în segmentul de pre-seed.

„Generaţia actuală de tineri are mai multe cunoştinţe de antreprenoriat şi mai mult curaj decât am avut noi. Cu toate acestea, multora le lipseşte edu­ca­ţia cu privire la termenii standard ai unei investiţii. În mod realist, credem că vom continua cu 12 start-up-uri. Am încercat să standardizăm primul val de investiţii la 25.000 de euro, pentru 6% din fiecare proiect”, explică Dan Mihăescu, parte­ner şi fondator al fondului de investiţii GapMinder.