Fermierii care cultivă legume în sere şi solarii iau subvenţii de 7.059 euro pe hectar. Proprietarul unei sere din Giurgiu: „Subvenţia acoperă două-trei zile de încălzire“

Autor: Roana Rotaru 10.05.2018

Fermierii români care cultivă tomate, cas­tra­veţi, ardei, varză sau vinete în sere şi solarii încasează o subvenţie de 7.059 euro pe hectar, bani afe­renţi cam­pa­niei agri­cole 2017, po­tri­vit date­lor Agen­ţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Deşi subvenţia pentru cultivarea legu­melor în sere şi solarii este şi de 135 de ori mai mare faţă de alte culturi, cum ar fi cultura de mazăre sau fasole, legumicultorii care deţin sere afirmă că reuşesc să acopere doar o mică parte din costuri din subvenţia de peste 7.000 de euro pe hectar.