Compania de care nu ai auzit şi care a crescut cu peste 800% într-un an: Un producător taiwanez de componente electronice profită masiv de creşterea pieţei

Autor: Alex Ciutacu 09.05.2018

Un producător taiwanez de componente electronice utilizate în orice de la smartphone-uri la computere, s-a transformat în compania cu cea mai rapidă creştere bursieră de anul acesta, pe fondul unei pieţe în creştere, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Yageo au crescut cu 817% de la începutul anului trecut, cea mai mare creştere din indicele global MSCI, crescându-şi valoarea cu 8,1 miliarde de dolari.

Compania, care produce condensatoare şi rezistori esenţiali pentru funcţionarea oricărui produs electronic, şi-a crescut profitul de peste cinci ori în primul trimestru faţă de anul trecut, după ce competitorii lor şi-au redus producţia.

În China, producţia acestor componente a fost redusă după ce guvernul a implementat un plan de a reduce poluarea. Acest context a creat un deficit pe piaţă de care Yageo a profitat, potrivit lui Allan Lin, asistent vicepreşedinte în cadrul Concord Securities.