INS: Producţia industrială a crescut cu 4,9% în trimestrul I 2018

Autor: Dan Straut 11.05.2018

„Producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,9%, datorită creşterii industriei extractive (+6,1%) şi industriei prelucrătoare (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,8%”, se arată într-un comunicat al INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2018, a crescut cu 6,2%, susţinută de creşterile industriei prelucrătoare (+7,6%) şi industriei extractive (+6,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,6%.

Potrivit INS, în luna martie 2018, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,5%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,5%) şi de industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria extractivă (+7,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,5%). Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel, a mai comunicat INS.