Angela Merkel: Europa trebuie să facă mai multe pentru a pune capăt războiului din Siria

Autori: Marian Avram , Mediafax 13.05.2018

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt războiului din Siria, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Merkel a precizat că actuala situaţie din Siria reprezintă ”una dintre cele mai mari tragedii umanitare din această epocă”, adăugând că politicienii trebuie să muncească din greu pentru a pune capăt crizei siriene.

”Acest conflict a devenit un conflict al intereselor regionale, un conflict al religiilor, iar asta arată că liderii europeni trebuie să se implice mai mult pentru rezolvarea conflictului”, a declarat cancelarul german.

De asemenea, vorbind şi despre conflictul din estul Ucrainei, Merkel a atras atenţia că ”cei care credeau că sfârşitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înşelat”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.