Producţia agricolă a României, 17,8 mld. euro în 2017, plus 2,4 mld. euro. „De mulţi ani nu am avut în România producţii la fel de bune ca în 2017.“

Autori: Roana Rotaru , Cristian Hostiuc 14.05.2018

Valoarea producţiei agricole a ajuns la 17,8 mld. euro în 2017, potrivit datelor estimative publicate de Eurostat, cu 15%, respectiv 2,4 mld. euro, mai mult faţă de anul precedent, o creştere care se datorează în special recoltelor mai bogate din sectorul vegetal.

Valoarea producţiei ramurii agricole este formată din valoarea producţiei vegetale, valoarea producţiei animale şi servicii agricole. „Valoarea producţiei agricole a crescut cu 15% pentru că anul trecut au fost şi preţuri mai bune la majoritatea culturilor şi recolte mai bogate de cereale. De mulţi ani nu am avut în România producţii la fel de bune ca în 2017“, a spus Toma Adrian Dinu, decanul Facultăţii de Management Agricol din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB).

România s-a menţinut pe locul opt în topul celor mai mari puteri agricole din UE în 2017, în ciuda producţiilor mai bogate obţinute anul trecut, după Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Polonia.