Lovitură din partea Walt Disney: Ultima peliculă Avengers a adus cinematografelor americane peste 1,5 miliarde de dolari în mai puţin de o lună

Autor: Alex Ciutacu 19.05.2018

Walt Disney a dat lovitura cu ultima peliculă Avengers, care coduce încă topul din box office după al treilea weekend de la lansarea în cinematografele americane, potrivit Time.

Studiourile Walt Disney estimează că „Infinity War” a înregistrat încasări de încă 61,8 milioane de dolari în cinematografele americane, ceea ce duce încasările totale din sălile americane la 547,8 milioane de dolari.

La nivel global, pelicula a înregistrat încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, dintre care 200 de milioane de dolari provin din premiera în cinematografele din China care a avut loc weekendul acesta.

Astfel, pelicula a ajuns al cincilea cel mai profitabil film din istoria cinematografiei.

Filmul a depăşit la nivel de încasări pelicule precum „Life of the Party” sau „Breaking In”.

Weekend-ul acesta, Avengers a încasat 61,8 milioane de dolari în SUA şi 281,3 milioane de dolari la nivel global, urmat de „Life of the Party”, cu 18,5 milioane de dolari în SUA şi 2,9 milioane de dolari pe plan global.

Top 3 încasări din weekend-ul acesta este încheiat de thriller-ul „Breaking In”, cu 16,5 milioane de dolari în America de Nord şi 1 milion de dolari la nivel global.