UPDATE: Tranzacţie controversată în România: Un teren de 2 milioane de euro ar fi fost cumpărat cu o monedă virtuală aflată în plin scandal

Autor: Mediafax 15.05.2018

Un grup de oameni de afaceri ar fi realizat cea mai mare tranzacţie cu moneda digitală OneCoin din România, de aproape 2 milioane de euro, pentru un teren din Băicoi, jud. Prahova, pe care ar urma să fie realizat un cartier de locuinţe.

Dacă se confirmă, ar fi cea mai mare tranzacţie cu moneda digitală OneCoin realizată vreodată în România, pe platforma de ecommerce DealShaker.

În ultimul an, la nivel internaţional, numărul tranzacţiilor cu OneCoin a crescut de la 7 milioane la 150 de milioane, platforma înregistrând un rulaj de peste 3 miliarde de euro, motiv pentru care a şi intrat sub radarul autorităţilor. 

OneCoin este ţinta unui scandal major, fiind demascată ca fiind o schemă piramidală. În Italia, protecţia consumatorului a sancţionat cu 2,6 milioane de euro mai multe companii care realizau tranzacţii în stilul schemelor piramidale, pentru a promova OneCoin. 

Companiile sunt acuzate că ofereau informaţii incorecte despre produse consumatorilor. Anterior, OneCoin chiar fusese acuzată că nu foloseşte deloc tehnologia blockchain, ci ar folosi scripturi SQL pentru a genera monede.