NEPI Rockcastle investeşte 3,5 mil.euro pentru reamenajarea zonei food court şi de divertisment din Mega Mall, cel mai mare centru comercial deţinut în România

Autor: Roxana Rosu 16.05.2018

NEPI Rockcastle investeşte 3,5 milioane euro pentru reamenajarea zonei food court şi de divertisment din Mega Mall, cel mai mare centru comercial deţinut de dezvoltatorul imobiliar în România, inaugurat în urma unei investiţii de 165 milioane euro.

Proiectul vizează o supraţată totală de 10.000 mp şi este conceput de birouul de design Corvin Cristian Studio, sub conceptul „Experienţe”.  

„Deşi deciziile de investiţie în reamenajarea centrelor comerciale se fac după o perioadă de minimum 10 ani de funcţionare, când business-ul ajunge la maturitate, la Mega Mall am investit constant, încă de la inaugurare, în optimizarea mixului comercial şi în modernizări. Facem acest lucru de fiecare dată când observăm că există opţiuni de îmbunătăţire a experienţei consumatorilor, pentru că filosofia noastră de dezvoltare are în prim plan nevoia celor care ne trec pragul, mai departe de profitabilitate”, spune Sebastian Mahu, Head of Asset Management în cadrul NEPI Rockcastle.

Conform proiectului, în reamenajarea zonei de restaurante şi fast food, se vor folosi cu precădere materiale naturale precum lemnul, iar piesele de mobilier alese vor aparţine unor designeri români. Prin conceptul ales, zona de la nivelul doi al centrului comercial se va transforma într-o grădină urbană în miniatură, un spaţiu structurat în trei „mini cartiere”: zona verde, barul şi piaţa.

Mega Mall a fost  inaugurat în urma unei investiţii de 165 de milioane de euro şi dispune de un spaţiu închiriabil de aproximativ 77.000 de metri pătraţi, dispuşi pe 4 niveluri. Centrul găzduieşte peste 200 de magazine şi o parcare cu o capacitate de 3.000 de locuri, dispuse pe 6 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiş.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte mai multe malluri, printre care Promenada Mall, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Deva. NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

Dezvoltatorul este cel mai mare investitor din piaţa locală de real-estate, cu un portofoliu 1,8 miliarde de euro, potrivit celui mai recent raport publicat de companie.