Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu comisarul european pentru IMM-uri: Susţinem dezvoltarea digitalizării

Autor: Diana Grigore 17.05.2018

"Şeful Executivului a subliniat potenţialul digitalizării de a genera un plus de competitivitate şi creştere pentru Europa şi, în acest sens, a reiterat susţinerea ţării noastre pentru dezvoltarea competenţelor digitale şi pentru o abordare specifică, în funcţie de nevoile fiecărui sector şi domeniu", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut referire şi la industria de apărare, exprimându-şi apreciere pentru progresele importante înregistrate în ultima perioadă şi a subliniat interesul României de a participa în mod activ la toate proiectele de cooperare ce vor fi dezvoltate la nivelul UE.

La rândul său, Comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a apreciat evoluţia economică din România.

"Comisarul european Elzbieta Bienkowska a apreciat evoluţia economică pozitivă din România, considerând că aceasta constituie o premisă pozitivă pentru punerea în aplicare a reformelor structurale avute în vedere de autorităţile de la Bucureşti. A apreciat consultările pozitive ale oficialilor români cu reprezentanţii Comisiei Europene în pregătirea reformei legislative privind achiziţiile publice, exprimând acordul pentru noua legislaţie", se mai arată în sursa citată.

Comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska se află în vizită în România.