Cum combate Londra poluarea: Primarul vrea mai multe zile în care circulaţia rutieră să fie interzisă pe anumite zone

Autor: Alex Ciutacu 17.05.2018

Primarul Londrei, Sadiq Khan, le-a propus oficialilor să introducă o serie suplimentară de zile în care maşinile să aibă interdicţie pe anumite străzi sau în anumite zone ale capitalei britanice, într-o nouă încercare de a combate poluarea excesivă, potrivit Reuters.

Khan a introdus deja o taxă adiţională pe majoritatea autovehiculelor care funcţionează cu combustibili clasici şi care intră în zona centrală a Londrei, încercând să scadă nivelul emisiilor din zonă.

„Primarul a aplicat deja interdicţie rutieră pe o serie de zile în care se desfăşoară evenimente anuale în Londra şi le-a propus deja oficialilor de la primărie alte proiecte în cadrul viziunii Străzi Sănătoase pe care o pune în aplicare”, a transmis biroul lui Khan.

 „Primarul este determinat să facă orice îi stă în putere pentru a proteja viaţa londonezilor şi pentru a prioritiza mersul pe jos, mersul cu bicicleta şi utilizarea transfportului public pentru a reduce dependenţa londonezilor de maşini care poluează”.

Oraşele şi naţiunile lumii plănuiesc să restricţioneze sau să interzică utilizarea motoarelor diesel şi celor pe bază de petrol în anii următori pentru a promova mai muilte tehnologii verzi în încercarea de a îmbunătăţi calitatea aerului.