Antreprenorii români pot cumpăra sau vinde afaceri de tip start-up în toată Europa pe o platformă online

Autor: Simona Tatu 17.05.2018

Asociaţia Europeană de transferuri de IMM-uri a lansat o platformă pan-europeană în cadrul căreia antreprenorii şi companiile să poată vânde sau cumpăra afaceri de tip start-up. Platforma Transeo, lansată în cadrul unui summit la Luxemburg, are ca obiectiv stimularea achiziţiilor şi creşterea numărului de IMM-uri la nivel internaţional, dar şi o mai bună cooperare între statele UE.

“Europa are nevoie să crească numărul locurilor de muncă şi are nevoie de mai multe oportunităţi, iar transferul IMM-urilor ar putea contribui la acest lucru. În acest context avem nevoie de simplificare reglementării, precum şi impozitarea favorabilă a transferului”, a spus Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri.

De asemenea, ea a mai spus că este important ca schemele financiare pentru preluări trebuie să fie realizate corect, iar în acest sens statele UE ar trebui să realizeze planuri de acţiune adecvate.

“Sunt esenţiale şi schemele financiare adecvate pentru preluări. În acest scop, statele membre trebuie să abordeze problema transferului de afaceri şi să elaboreze planuri de acţiune adecvate. Lansarea acestui nou Transeo Marketplace este un exemplu foarte bun pentru modul în care proiectele susţinute de UE pot deveni durabile dacă au angajat parteneri care să îi ajute să avanseze”, a mai explicat comisarul european.

Utilizatorul care doreşte să încărce profilul unei companii trebuie să aibă cont în cadrul platformei, însă oricine poate consulta informaţiile de pe platformă. După ce profilul este validat de platformă, acesta este pus online. Cel care doreşte să vândă o afaceri este obligat să actualizeze informaţiile pentru a garanta o bază de date de calitate.