Mai mulţi clienţi ai producătorului Fitbit susţin că au fost electrocutaţi de gadget-urile companiei

Autor: Alex Ciutacu 18.05.2018

Brăţările de fitness Fitbit au devenit populare printre consumatorii care doresc să îşi îmbunătăţească starea de sănătate, însă unii utilizatori au raportat că ar fi fost electrocutaţi de gadget-urile americanilor, potrivit CBS.

Unul dintre clienţi, Chris Nelson, spune că după o lună de la achiziţia produsului Fitbit Charge 2, într-o seară în care urma să îşi pună fiica în vârstă de trei ani la culcare, brăţara l-a electrocutat.

„A fost clar un şoc electric”, spune Nelson,

Fiica lui nu a fost rănită însă Chris spune că şocul i-a produs o rană pe încheietură şi i-a amorţit mâna pentru o scurtă perioadă de timp.

„Din ce îmi pot da seama, am fost electrocutat de conectorul de pe încheietura mea”, spune el.

O altă clientă, Lauren Reiss spune că două modele diferite de Fitbit au electrocutat-o.

„Am simţit şocul în toată mâna. A fost de intensitate mare”, spune ea pentru CBS. „Când m-am uitat la mâna am observat că sunt rănită. Este un pericol care trebuie adresat”.

Fitbit spune că ia toate măsurile de siguranţă în modelele pe care le produce pentru a preveni contactul curentului electric cu pielea utilizatorilor.

În fiecare raport pe care Fitbit l-a investigat, device-urile şi bateriile s-au dovedit a fi intacte şi funcţionale, neexistând semne de supraîncălzire, nereguli de voltaj sau defecţiuni.

Compania a sugerat că şocul ar fi putut fi cauzat de electricitatea statică a pesoanelor.

„Dacă ai avea un stimulator cardiac, sau dacă ai conduce o maşină în timp ce ţi se întâmplă acest lucru, daunele ar putea fi foarte serioase”, spune avocatul Steven Talley.

Chris Nelson a primit un alt model de la Fitbit şi spune că nu a fost electrocutat de când îl foloseşte pe acesta.