Producătorul Cafea Fortuna merge spre afaceri de 180 de milioane de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.05.2018

Producătorul român Cafea Fortuna, deţinut de antreprenorul Constantin Moroianu, şi-a bugetat anul acesta o cifră de afaceri de 181 de milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creştere cu peste 5% faţă de anul precedent, arată datele transmise de companie.

Astfel, compania se îndreaptă către al unsprezecelea an de majorare a businessului, după ce anul trecut producătorul a avut un rulaj de 171,5 mil. lei, plus 7% faţă de anul anterior.

Businessul Cafea Fortuna a fost pus pe picioare în 1993 de Constantin Moroianu, 59 de ani, de profesie inginer în petrol şi gaze.

Antreprenorul a intrat în business după ’90 şi a început mai întâi să facă comerţ având magazine mici, iar apoi a simţit potenţialul de a face afaceri cu cafea şi aşa a ajuns să deschidă o fabrică. Cafea Fortuna este singurul producător român care se bate la raft cu jucători precum Jacobs, Tchibo, Nescafé sau Doncafé.

Un român a consumat în 2016 (ultimele date disponibile) în medie 3,29 kilograme de cafea, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, arată datele Organizaţiei Internaţionale a Cafelei (ICO).

Liderul pieţei este Jacobs Douwe Egberts, importatorul cafelei Jacobs pe plan local.