Gigantul american Adobe vrea afaceri cu minim 10% mai mari anul acesta în România

Autor: Ioana Nita 22.05.2018

Compania americană Adobe, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, are în plan să-şi majoreze anul acesta afacerlie din România cu minim 10%, urmând să ajungă astfel la peste 33 milioane de euro. La fel ca şi anul trecut, când cifra de afaceri a crescut cu 15% la 30 milioane euro, avansul va fi generat de creşterea echipelor de cercetare-dezvoltare.

„Pentru anul acesta estimăm o creştere cu cca. 10% a cifrei de afaceri, până la 33-35 milioane euro, pe baza creşterii echipelor de R&D. Întrucât Adobe Romania nu este implicat în business pe piaţa locală, principalul motor de creştere este creşterea echipelor de «research & development», prin care putem accesa dezvoltarea de noi produse ale Adobe“, a declarat pentru ZF Cris Radu, senior director of engineering şi site leader Adobe România.

Anul acesta, compania are în plan să recruteze în total circa 100 de persoane, majoriatea pentru departamentele tehnice. „Vizăm extinderea echipelor de produs în digital experience, unde Adobe este lider de piaţă. Pentru asta căutăm computer scientiests, developers, site reliability engineers şi specialişti în machine leaning şi inteligenţă artificială“, a menţionat el.