Qualitance, campioană europeană la creştere, ţinteşte afaceri de peste 12 mil. dolari în 2018: Anul acesta ne axăm mai mult pe piaţa locală. „Am demarat în România un proiect de inovaţie în zona financiară şi unul de digitalizare în zona de wellbeing.“

Autor: Ioana Nita 23.05.2018

Compania locală Qualitance QBS, specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii de consultanţă în domeniul tehnologic, şi-a bugetat pentru anul în curs o creştere a businessului  de circa 20%, urmând să ajungă astfel la afaceri totale de peste 12 milioane dolari. Spre deosebire de anii anteriori, când o mare parte din proiectele companiei erau realizate în principal pentru clienţi din străinătate - din SUA şi Europa -, anul acesta Qualitance vrea să se axeze mai mult pe dezvoltarea de proiecte pe plan local, cu precădere pentru domeniul financiar-bancar.

„Anul acesta avem ca obiectiv să ne concentrăm pe România şi să aducem pe piaţa locală toată experienţa acumulată în proiecte internaţionale de inovaţie şi transformare digitală. Cu atât mai mult cu cât mediul de business din România traversează o perioadă de schimbare profundă, iar transformarea digitală devine un instrument vital în evoluţia companiilor. Recent, am demarat în România un proiect de inovaţie în zona financiară şi unul de digitalizare în zona de wellbeing”, a declarat pentru ZF Ioan Iacob, CEO-ul Qualitance şi acţionar în cadrul companiei, alături de Radu Constantinescu. Cei doi au înfiinţat compania în urmă cu 12 ani, oferind servicii de consultanţă şi testare de software. Treptat, businessul s-a dezvoltat şi a adăugat noi linii de business, cea mai recentă fiind divizia de inovaţie. Aceasta a fost adăugată odată cu achiziţia start-up-ului Launch Podium din SUA în 2016.