Mike Pompeo se declară optimist în privinţa întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Autori: Marian Avram , Mediafax 23.05.2018

Declaraţiile secretarului american de Stat au fost făcute după ce Trump a semnalat că întrevederea programată pentru data de 12 iunie cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată.

”Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca această întâlnire să fie una de succes. Ne pregătim, continuăm să ne desfăşurăm activitatea şi să punem bazele unei întâlniri reuşite. Sunt încrezător că vom ajunge acolo. Sunt optimist”, a declarat Pompeo.

Regimul din Coreea de Nord a schimbat tonul faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, semnalând intenţia de a anula întrevederea lui Kim Jong-Un cu Donald Trump. Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, că ar putea întrerupe contactele cu Guvernul "incompetent" din Coreea de Sud din cauza exerciţiilor comune efectuate de militari sud-coreeni şi americani, în ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului. Ri Son Gwon, preşedintele Comisiei nord-coreene pentru Reunificare paşnică, a criticat dur participarea armatei sud-coreene la exerciţii militare alături de Statele Unite, numind Guvernul de la Seul "ignorant şi incompetent".