Cel mai mare creditor din Germania îşi redirecţionează capitalul: Deutsche Bank ar putea să se retragă de pe pieţele globale de acţiuni

Autor: Răzvan Botea 23.05.2018

Pe măsură ce noul director general, Christian Sewing, restructurează banca de investiţii, Deutsche Bank este pe cale să se retragă la nivel gobal din investiţiile în acţiuni, spun surse familiare situaţiei, citate de Bloomberg.

Cel mai mare creditor din Germania, despre care este de aşteptat ca în perioada următoare să facă anunţuri despre restructurări în cadrul băncii, ăşi va reduce prezenţa în mode semnificativ în piaţa din SUA şi de asemenea a început să sisteze activităţi chiar şi în Europa Centrală, Orientul Mijlociu şi regiunea Africii, spun persoane apropiate băncii, dar care au dorit să rămână anonime.

Directorul executiv Christian Sewing a sugerat faptul că va reduce serviciile care se referă la activităţi care implică fonduri de investiţii sau tranzacţionarea acţiunilor. Printre cei care vor părăsi banca se numără şi şeful din Londra al departamentului de tranzacţionare a acţiunilor, Darren Veenhuis. Acesta a refuzat să comenteze informaţiile. Pascal Moura, care conduce departamentul de cercetare a pieţei acţiunilor din Dubai, părăseşte de asemenea banca.

Sewing a anunţat restructurări la scară largă în cadrul băncii, astfel încât să se concentreze pe zone care au mai multe legături directe cu companiile europene. Cel mai mare creditor al Germaniei a spus luna trecută că plănuieşte de asemenea să-şi reducă liniile de finanţare pentru business-urile din pieţele din SUA şi Asia, lucru care ar avea ca efect o restructurare de personal semnificativă.