E.ON caută 300 de vorbitori de germană şi IT-işti pentru noile centre din Sibiu şi Iaşi

Autor: Roxana Petrescu 26.05.2018

Nemţii de la E.ON România, un business de 1,2 miliarde de euro în domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale, caută 300 de buni vorbitori de germană, dar şi IT-işti gata să înceapă lucrul la centrele pe care compania le deschide în Iaşi şi Sibiu.

“La Sibiu va fi inaugurat, în acest an, un Centru de Servicii Clienţi care va deservi clienţii din Germania ai Grupului E.ON. Până la sfârşitul anului 2019 aici vor fi înfiinţate aproximativ 250 de locuri de muncă, care vor oferi oportunităţi foarte bune de angajare pentru vorbitorii de limbă germană din regiune. Totodată, anul trecut a fost înfiinţată la Iaşi, compania E.ON Software Development, unde au fost deja angajate 70 de persoane, iar până la sfârşitul anului se are în vedere ca numărul acestora să ajungă la 120”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Nemţii de la E.ON au terminat anul cu 5.710 oameni în România, cu aproape 250 mai mulţi faţă de finalul anului 2016. Creşterea numărului de salariaţi vine după ce încă de la privatizarea din 2005, anul în care nemţii au preluat fostele Electrica Moldova şi Distrigaz Nord, s-au concentrat pe reorganizări masive, aceasta fiind reţeta aplicată de toţi investitorii străini veniţi în România. La momentul privatizării, cele două companii preluate de E.ON aveau împreună peste 12.000 de oameni.    

Unul dintre departamentele în care nemţii au făcut în ultimii ani angajări a fost un centru de servicii la Cluj, un proiect anunţat de grupul german în 2012, care la jumătatea anului 2014 ajunsese la circa 360 de angajaţi, obiectivul fiind de a ajunge la 500 de salariaţi. Centrul de la Cluj ţine operaţiunile de contabilitate ale grupului E.ON, un centru geamăn funcţionând în Berlin, specializat însă pe partea de resurse umane.