De ce utilizatorii Apple Watch îl consideră indispensabil şi cheltuie până la 300 de dolari pentru el

Autor: Alexandra Cepăreanu 26.05.2018

Apple Watch a fost lansat în 2015, dar mulţi utilizatori nu îi găseau adevăratul scop. Dispozitivul era considerat un accesoriu pentru telefon menit să reducă din anxietatea creată de multele notificări care intră pe telefon. Cu toate acestea, unii dintre utilizatori îl găsesc a fi indispensabil, relatează Quartz.

Multe locuri de muncă nu permit angajaţilor să folosească telefonul în timpul programului, de aceea, cei care folosesc Apple Watch spun că dispozitivul este indispensabil pentru ei. Pentru că îl pot folosi pentru a răspunde la mesajele prietenilor în timpul programului de muncă fără să deranjeze sau să atargă atenţia.

Câţiva jurnalişti de la Quartz au vorbit cu personalul care lucrează la aeroport, însoţitoare de bord, barmani, chelneri, vânzători, dar şi cu angajaţii Administraţiei de Securitate al Transportului, şi toţi au avut acelaşi răspuns: Apple Watch îi ţine conectaţi cu persoanele dragi chiar şi când sunt la muncă şi nu au voie să umble pe telefonul mobil.

Apple a produs Apple Watch pentru a fi folosit în scopuri „sănătoase”, dar în timp a mutat perspectiva de marketing, descriind produsul ca fiind unul de bază pentru utilizatorii de iPhone.

Andy, care lucrează la magazinul J. Crew din Brooklyn, a spus pentru Quartz că şi-a achiziţionat un Apple Watch înainte să lucreze la actualul loc de muncă, dar îl consideră absolut necesar,  deoarece compania nu îşi lasă angajaţii să îşi folosească telefoanele mobile în timpul programului.

„Este foarte simplu să îţi verifici notificările şi să fii în contact cu prietenii, chiar şi când eşti în timpul programului”, a spus Andy.

În unele cazuri, Apple Watch te poate ajuta să ieşi din monotonie, mai ales în zilele în care în magazin intră doar câteva persoane.

Angel, care lucrează pentru compania Adidas în Manhattan, a spus că nu are voie să îşi folosească telefonul cât timp este la muncă, dar nu are cine să îl oprească dacă îşi verifică notificările pe Apple Watch.

„Pot să fiu în contact cu prietenii fără să încalc regulamentul companiei”, a spus Angel.

Alţi utilizatori folosesc Apple Watch pentru alte motive decât cel de a fi mereu online pe anumite aplicaţii, dar şi ei îl găsesc a fi indispensabil la muncă, precum Francisco, care lucrează la barul Edition Hotel, din Manhattan.

„Mulţi îl folosesc pentru a fi mereu conectaţi la aplicaţii, sau pentru a comunica cu prietenii, însă pe mine mă motivează pentru că folosesc funcţiile care înregsitrează câţi paşi merg în fiecare zi, sau câte calorii ard în timpul programului de muncă”, a spus Francisco.

Apple nu a publicat date prin care să arate câţi bani câştigă din vânzarea Apple Watch, dar a anunţat că au înregistrat vânzări puternice în segmentul de „alte produse”, când a publicat ultimele rapoarte ale companiei. Secţiunea „alte produse” include şi căştile wiriless „AirPods”, produsele audio „Beats”, dar şi alte accesorii.

Poate utilizatorii vor achiziţiona mai multe produse, mai ales că Apple plănuieşte să dezvolte ochelari cu relitate augumentată. În viitor, barmanii vor putea să vadă live, folosind ochelarii, cum se prepară un latte, în timp ce îl pregăteşte în faţa clientului.

Dar pentru moment, Apple Watch este cea mai simplă metodă de a rămâne în contact cu cei dragi, fără să atragi atenţia la locul de muncă, spun utilizatorii.