Liderii celor două Corei au participat sâmbătă la un summit neprogramat în zona demilitarizată

Autori: Mircea Olteanu , Mediafax 26.05.2018

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, s-au întâlnit sâmbătă în zona demilitarizată între cele două ţări, informează postul BBC News online.

Întrevederea neprogramată are loc în contextul în care cele două părţi continuă eforturile de organizare a potenţialului summit SUA-Coreea de Nord.

Administraţia de la Seul a transmis că cei doi lideri s-au întâlnit la nord de frontiera militarizată între cele două state pentru un schimb de opinii privind potenţialul summit la care ar urma să participe Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump.

Moon urmează să ofere duminică dimineaţa mai multe detalii despre întrevederea sa cu Kim, care a durat două ore, au transmis oficiali sud-coreeni, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deşi tocmai o anulase.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.