Un nou jucător în liga celor mai mari transportatori: Cristian Dolofan ajunge cu Dolo Trans Olimp la o flotă de 400 de camioane în 2018. "Nu achiziţionam camioane doar că să ne detaşăm de ceilalţi în „număr de camioane“

Autor: Bogdan Alecu 30.05.2018
Dolo Trans Olimp, compania de transport con­tro­lată de omul de afaceri Cristian Dolofan, are în plan să ajun­gă la un total de 400 de camioane anul acesta, prin achi­ziţia a 80 de noi vehicule.

Dolofan devine astfel unul dintre cei mai mari trans­por­tatori rutieri de pe piaţa lo­ca­lă, rivalizând deja cu nu­me grele precum Ion Lazăr, care cu Internaţional Lazăr Company, are o flotă for­mată din 700 de camioane.

Com­pania are semnate con­tracte cu companii pre­cum cu Gefco, Arcese, Pirelli, Michelin, dar şi LKM Walter şi Rhenus. Dolo Trans Olimp trans­portă auto­vehicule inclusiv pentru Mercedes-Benz de la Kecskemet, pe lângă maşini Dacia de la Mioveni, dar şi automobile Peugeot şi Citroën pentru Trust Motors.

„Achiziţia are la bază un volum previzionat de transport discutat cu clienţii noştri încă de la jumătatea anului trecut. Nu achiziţionam camioane doar că să ne detaşăm de ceilalţi în „număr de camioane“, a spus Cristian Dolofan. El este nepotul lui Gheorghe Dolofan, cel care deţine Trust Motors, importatorul mărcilor Peugeot, Citroën şi DS pe piaţa locală şi dealerul Eurial Invest. Dolo Trans Olimp a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 176,3 mil. lei (38,6 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul anterior.