Statistică îngrijorătoare pentru o generaţie: Mai mult de 20% dintre americani nu îşi pot plăti facturile la timp, iar aproape jumătate dintre adulţi nu pot acoperi o cheltuială neprevăzută

Autor: Alex Ciutacu 03.06.2018

Un studiu realizat de consiliul pentru bunăstare din cadrul FED arată că 40% dintre americani consideră că nu ar putea să acopere o cheltuială neprevăzută de 400 de dolari, potrivit Newsy.

Raportul a fost marţi. Mai mulţi adulţi din Statele Unite au fost chestionaţi cu privire la bunăstarea economică, venituri, loc de muncă, cum gestionează cheltuielile neprevăzute şi pensionare, printre alte lucruri.

Rezultatele arată că doi din cinci adulţi nu ar putea acoperi o cheltuială de urgenţă de 400 de dolari şi ar fi nevoiţi să se împrumute sau să vândă ceva pentru a o putea acoperi.

Mai mult de 20% dintre adulţi nu îşi pot plăti facturile curente în întregime din veniturile lor, iar mai multe de un sfert dintre adulţi au amânat controlul medical periodic de anul trecut pentru că nu şi l-au permis.

Cu toate acestea, raportul arată că oamenii sunt mai conştienţi de statutul lor financiar faţă de periaoda Marii Recesiuni din 2013.

În plus, 74% dintre adulţi consideră că trăiesc „ok” şi confortabil în prezent.