Viziunea gigantului Amazon despre viitor: Un model de casă inteligentă căreia doar îi spui ce temperatură vrei în casă sau să aprindă luminile şi unde comanzi de pe Amazon hărtie igienică cu o simplă apăsare a unui buton din baie

Autor: Răzvan Botea 03.06.2018

Amazon are o viziune despre viitor, compania prezentând un model de casă inteligentă din Irvine, California. Vizitatorii pot folosi asistentul vocal Alexa pentru a aprinde luminile, pentru a ajusta termostatul sau pentru a afla cine bate la uşă, scrie Financial Times.

Vizitatorii mai au posibilitatea să vizioneze producţii ale Amazon pe device-ul Fire TV, pot asculta muzică pe Amazon Echo smart speaker şi pot comanda hârtie igienică de pe site-ul comaniei printr-o simplă apăsare a unui buton amplasat în baia imobilului.

Pe măsură ce Amazon vrea să se implice tot mai mult în îmbunătăţirea vieţii clienţilor săi, este „la bătaie” cu Apple pentru a deveni prima companie publică evaluată la 1 trilion de dolari, iar fondatorul Jeff Bezos a devenit deja cel mai bogat om din lume.

Compania ar mai putea primi un impul şi din achiziţia Whole Foods, un lanţ de supermarket-uri cu 400 de locaţii, unde deja livrează produse şi oferă reduceri clienţilor cu abonamente premium.