Copos a readus-o la conducerea grupului Ana Hotels pe Simona Constantinescu. Pentru proiectele de extindere a fost adus un francez

Autor: Cristina Bellu 04.06.2018

Grupul Ana Hotels, deţinut de omul de afaceri George Copos, a anunţat luni că Simona Constantinescu este noul preşedinte-director general al companiei, ea înlocuindu-l pe Vasile Iuga, cel care a exercitat această funcţie în ultimul an. 

De asemenea, Copos l-a adus pe Didier Martin în funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie, pentru un mandat de un an.

Simona Constantinescu revine în grupul Ana Hotels după zece ani, ea exercitând funcţia de CEO şi de membră în consiliul de administraţie al Ana Hotels în perioada ianuarie 2005 – iunie 2008.

Ana Hotels spune că „mandatul lui Vasile Iuga în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Ana Hotels a încetat la data de 30 mai 2018. În viitor el urmează să se concentreze pe un număr de proiecte aflate în derulare în ţară şi în străinătate. (...) Vasile Iuga rămâne în cei mai buni termeni cu grupul, iar colaborarea va continua pe anumite proiecte specifice“.

Înainte să vină la Ana Hotels, Vasile Iuga a fost liderul din România al firmei de audit şi consultanţă PwC.

Simona Constantinescu  a absolvit Facultatea de finanţe şi bănci (în limba engleză) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi are un Executive Master of Business Administration certificat de Universitatea „Washington“ din Seattle în cadrul programului ASEBUSS.

Ea a lucrat în sectorul bancar (şefă a diviziei pentru piaţa de capital a Băncii Turco – Române; preşedintă şi CEO a BCR Securities din cadrul BCR), în sectorul pieţei de capital (Vanguard Securities, SSIF Intervam SA), în consultanţă financiară (KPMG). Are experienţă relevantă în domeniul industrial  şi în cel al medierii instituţionale.

Noul vicepreşedinte al consiliului de administraţie al Ana Hotels Didier Martin are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul hotelier, lucrând, între altele, pentru lanţurile InterContinental Hotels Group şi Le Meridien.

În ultimii 5 ani s-a concentrat pe activitatea de consultanţă, administrând un portofoliu de 27 de hoteluri multibrand. „Didier Martin urmează să se concentreze pe marile proiecte de expansiune pe care Ana Hotels le pregăteşte“, a menţionat compania.

Ana Hotels are şase hoteluri cu o cifră de afaceri de 145 mil. lei în 2017 şi un  profit net de 24 de milioane de lei.

cristina.bellu@zf.ro

Simona Constantinescu revine în grupul Ana Hotels după zece ani

 

Simona Constantinescu revine în grupul Ana Hotels după zece ani