Două start-up-uri româneşti, AppSeed şi Creative-Tim, dezvoltă o soluţie web integrată

Autor: Roxana Rosu 04.06.2018

Start-up-urile Creative-Tim şi AppSeed, finanţat de fondul de investiţii GapMinder Venture Capital, au încheiat un parteneriat prin care îşi propun să dezvolte aplicaţii web cu o arhitectură flexibilă, ready to use.

De exemplu, fară a fi necesare cunoştinţe de programare, peste o temă creată de Creative-Tim se aplică automat motorul AppSeed şi este generat un website complet şi care poate fi editat grafic fară modificări ulterioare de cod.

Site-urile de prezentare disponibile deja sunt din categoriile corporate şi multi-purpose: restaurante, produse fizice sau digitale vândute pe Amazon, site-uri de blogging, precum şi site-uri de prezentare pentru antrenori personali sau traineri.

Din punct de vedere tehnic, aplicaţiile web disponibile au fost generate în două limbaje: PHP şi Python şi sunt publicate pe GitHub sub licenţă MIT (codul se poate copia, modifica, revinde). În curând vor fi livrate şi aplicaţii scrise în Node.js, cel mai actual mediu de lucru back-end de Javascript.

"Acest parteneriat ne oferă şansa de a avea acces la noi nişe de piaţă. Design-ul de nivel înalt oferit de Creative-Tim va fi crucial în dezvoltarea de aplicaţii de succes. AppSeed automatizează procese care înainte durau chiar câteva săptămâni, accelerând astfel timpul de livrare. În plus, se va reduce costul de dezvoltare al aplicaţiilor web", a precizat Adrian Chirilov - Co-founder AppSeed

La rândul lui, Alexandru Păduraru - Co-founder Creative-Tim, în ultimele luni, startup-ul a primit foarte multe cereri, de la clienţi actuali şi potenţiali, care cer integrarea produselor de front-end cu diferite limbaje de back-end precum PHP, Python sau Ruby.

”Pană acum strategia noastră de business a fost să ne canalizam toată energia şi resursele către a dezvolta cele mai bune interfeţe de front-end, urmâd ca apoi, clienţii noştri să facă integrarea cu limbajele de back-end pe care ei le foloseau.AppSeed soluţionează această nevoie a pieţei, reducând la câteva minute procesul de trecere de la un prototip static la o aplicaţie web 100% funcţională, codată de developeri experimentaţi", a precizat el.

AppSeed este un start-up din Constanţa, condus de Adrian Chirilov. AppSeed se afla în programul de accelerare Techcelerator fiind finanţat de GapMinder  începând cu aprilie 2018.

Creative-Tim este un start-up românesc, condus de Alexandru Păduraru, ce creează şi vinde global licenţe pentru interfeţe web precum kit-uri UI şi panouri de administrare (dashboards). Creat în 2014, startup-ul a ajuns la peste 430.000 programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licenţe de peste 1 milion de dolari, iar interfeţele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenţii digitale, corporaţii precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar si universităţi de prestigiu ca Stanford, Harvard şi MIT.