După investiţii de 200 mil. lei care au dus la dublarea vânzărilor în trei ani, Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă, a depăşit pentru prima dată afaceri de 1 miliard de lei

Autor: Roana Rotaru 05.06.2018

♦ Aramis Invest este cea mai mare companie antreprenorială românească din zona de producţie l În 2016, economia locală a avut doar nouă companii cu capital privat local cu afaceri de peste 1 miliard de lei.



Aramis Invest din Baia Mare, cel mai mare producător şi exportator de mobilă din România, un business deţinut de antreprenorii Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a trecut de afaceri de 1 mld. lei în 2017, în creştere cu 20% faţă de anul precedent, după finalizarea unui program de investiţii de peste 200 mil. lei (45 mil. euro).

„Depăşirea pragului de 1 miliard ci­fră de afaceri este o creştere anticipată de că­tre com­panie încă din anul 2015 când s-a an­gajat la un program ambiţios de investiţii şi dezvoltare. In­vestiţiile realizate în perioada 2015-2017 au permis creşterea capacităţilor de productie şi a productivităţii companiei. Creşte­rea competitivităţii ne-a permis la rândul ei să atragem noi volume spre producţie“, a spus Ioan Floria, directorul general Aramis Invest.

Investiţiile realizate cu sprijin bancar şi fără a primi ajutoare de stat se văd în rezul­tatele raportate de companie, care după trei ani în care a stat cu vânzările în jurul a 500 de milioane de lei a cunoscut în perioada 2015-2017 o dublare a volumele vândute.

Aramis devine astfel prima companie antreprenorială din producţia de mobilă care reuşeşte să treacă de vânzări de 1 mld. lei. În 2016, an pentru care există rezultate compa­rabile pentru toate firmele locale, doar nouă companii deţinute de antreprenori treceau peste acest prag. Cea mai mare companie cu capital privat românesc este Dedeman Bacău, însă Aramis Invest este, cu rezultatul de anul trecut, cel mai mare business antreprenorial din zona de producţie, potrivit estimărilor ZF.

Din 2014, Aramis Invest este şi cel mai mare exportator cu capital privat ro­mânesc, poziţie pe care nu a mai cedat-o de patru ani. Principalul client al fabricii din judeţul Maramureş este IKEA.

„Ne aşteptăm pentru anul 2018 la o cifră de afaceri de 1,1 mld. lei. Pentru perioada 2018- 2019 compania nu are in­vestiţii semnificative planificate. Această pe­rioadă este orientată spre optimizarea şi efi­cientizarea investiţiilor realizate în anii an­teriori“, a mai spus Floria.