Cum arată primul model de Hyundai Tucson cu sistem de propulsie hibrid şi când va fi lansat. Galerie Foto

Autor: Alex Ciutacu 05.06.2018

Hyundai lansează primul model de Hyundai Tucson echipat cu un sistem de propulsie de tip hibrid, susţinut de o baterie de 48 V.

Tehnologia hibrid reduce consumul cu până la 7% şi va fi disponibilă cu motoarele Smart Stream de 1,6 litri diesel. SUV-ul va fi lansat în această vară.

Lansarea noului sistem de propulsie de tip hibrid evidenţiază încă o dată obiectivul companiei de a livra tehnologie accesibilă unui număr tot mai mare de clienţi”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs la Hyundai Motor Europa.

Pana in primavara anului 2019, tehnologia de tip hibrid usor diesel 48 V va fi disponibila si cu noul propulsor diesel Smart Stream de 1,6 litri pe noul Tucson.

Hyundai se numără printre producătorii auto care încearcă să câştige încă de la început piaţa maşinilor hibrid şi a celor electrice, susţinând că acesta arată „angajamentul mărcii de a proteja mediul înconjurător”.

Majoritatea producătorilor fac această trecere şi susţin acest angajament, în contextul în care statele europene setează deadline-uri pentru interzicerea motoarelor diesel, iar producătorii auto trebuie să îşi asigure piaţă pentru era motoarelor electrice.