Avertismentul unui manager din real-estate: Nu toate proiectele rezidenţiale anunţate se vor şi construi

Autor: Bogdan Alecu 08.06.2018

Creşterea preţurilor pentru terenuri alături de cererea tot mai mare pentru rezidenţial încinge piaţa imobiliară din Capita­lă, pe măsură ce încep să-şi facă apariţia şi dez­vol­tatori care anunţă pla­nuri şi proiecte fără ca aceştia să fi finalizat mă­car tran­zac­ţia cu terenul pe care ar urma să fie dez­voltat proiectul.

„Vedem companii ca­re cumpără op­ţiuni pentru tere­nuri, anunţă pla­nuri mari, care chiar aduc buldozere pe teren doar pentru a putea strânge fonduri şi pentru a demara proiectul. Dar nu toate proiectele vor fi con­struite. Noi ne concentrăm pe calitate pentru că suntem jucători pe termen lung“, a spus Martin Slabbert, cofon­da­tor şi CEO al Prime Kapital, com­panie de dezvoltare imo­biliară şi investiţii.

Slabbert a fondat în ur­mă cu circa zece ani fondul de investiţii NEPI, cel mai mare proprietar de spaţii co­mer­ciale din România, de la condu­cerea că­ruia a demisionat în vara anului 2015 pentru a fonda ală­turi de Victor Semionov, de ase­me­nea fondator al NEPI, compania Prime Kapital.

Pe de altă parte, Martin Slabbert spune că cererea de pe piaţa rezidenţială continuă să fie una ridicată, motiv de care unii dezvolta­tori profită prin a-şi maximiza marja de profit.

Primul mare proiect anunţat oficial de Prime Kapital este Avalon Estate, proiect rezidenţial ce va fi dezvoltat în Pipera, în spatele centrului auto Porsche Pipera 2 pe un teren de 8,1 hectare, cumpărat la începutul anului trecut cu circa 12 mil. euro de la familia Becali.