Prin ce a trecut celebrul bucătar Anthony Bourdain când a vizitat România: A mers cu căruţa, a mâncat mici cu muştar, dar nu a fost lăsat să filmeze zone turistice. „Voi încerca să protejez România de chinul turismului”

Autor: Alex Ciutacu 08.06.2018

Celebrul bucătar şi realizator de emisiuni Anthony Bourdain, s-a sinucis astăzi, la vârsta de 51 de ani, potrivit New York Times.

Cu trei ani în urmă, Bourdain a fost în vizită în România, vizitând Bucureştiul şi Transilvania.

Acesta a numit Bucureştiul „un loc gri şi distant. Pare un loc care există mai mult în imaginaţie decât în realitate”. Apoi a plecat spre Transilvania.

Când a încercat să intre într-un obiectiv turistic, pentru care avea „permisiune de filmare de la agenţiile guvernamentale”, aşa cum spune chiar el în sezonul 4, episodul 8 al emisiunii sale – „Parts Unknown”.

„Când am vrut să trag câteva cadre lângă statuia lui Vlad Ţepeş, nu am fost lăsat”, spune el în emisiune.

Cei de la intrare l-au oprit şi l-au pus să aştepte. „Am o audienţă de 120 de milioane de persoane la nivel global. Dar, ok, voi încerca să protejez România de chinul turismului”, a spus ironic Bourdain.

 Peste câteva minute, un angajat de la pază i-a spus acestuia că poate filma, dar trebuie să plătească 10 euro pe metru pătrat.

„Este o glumă”, a spus Bourdain, care a hotărât să plece de acolo.

Mai târziu acesta a mâncat carne de porc şi mici cu muştar, potrivit episodului din emisiune, considerând că acea carne „nu a fost nasoală”.

 

Pentru decenii întregi, Anthony Bourdain a fost un simbol al restaurantelor de fripturi, servind fripturi şi delicatese întregului Manhattan şi oferind conţinut video de traveling şi culinar pentru întreaga lume.