Retailerii se aprovizionează majoritar cu legume şi fructe din import. Fermierii spun că ar livra mai mult, dar nu-i bagă nimeni în seamă

Autor: Roana Rotaru 12.06.2018

Retailerii se aprovizionează majoritar cu le­gume şi fructe din import, chiar şi dacă sunt mai scumpe, din cauză că producătorii nu de­ţin spaţii de depozitare sau utilaje de sortare şi calibrare care să le permită să livreze pro­duse la standardele de calitate impuse de retaileri, a spus Dragoş Vasile, consilier de con­curenţă şi membru al Plenului Consiliului Con­curenţei.  

„Există şi o categorie de produse la care apro­vizionare se face majoritar din import, şi anume la legume-fructe, în condiţiile în care uneori pre­ţurile produselor din import sunt mai mari decât cele ale produselor româneşti. Ex­plicaţia retailerilor este că producătorii încă nu au capacitatea de a îndeplini anumite stan­darde comerciale. Le lipsesc utilajele de sor­tare, de calibrare, capacităţile de stocare”, a spus Dragoş Vasile, prezent la un eveniment or­ganizat ieri în Bucureşti de Institutul Na­ţio­nal de Statistică (INS).