Symmetrica face o hală de producţie de confecţii metalice cu 1,5 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.06.2018

Producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica din Suceava investeşte 1,5 milioane de euro într-o nouă hală de producţie în acelaşi judeţ. Noua hală va completa businessul Symmetrica Tech, unde realizează confecţii metalice, piese şi subansambluri mecanice, precum şi echipamente industriale.

„Ne-am bugetat pentru acest an finalizarea construcţiei unei hale noi pentru dezvoltarea businessului cu prelucrări metale, investiţie ce înseamnă construirea unei hale de 3.600 de metri pătraţi. Aici vor fi montate echipamente industriale de prelucrare a componentelor pentru industria constructoare de maşini, automotive etc. Valoarea acestor lucrări şi a echipamentelor depăşeşte 1,5 milioane de euro“, spune Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

Producătorul de pavele şi construcţii metalice a finalizat anul 2017 cu afaceri de 87 de milioane de lei, după o scădere faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania s-a întors astfel la nivelul afacerilor înregistrate în 2015.

Symmetrica este o companie românească, înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni). Prima fabrică a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer - Braşov (2012) şi Cociu - Bistriţa-Năsăud (2012).