BAT începe să facă „rezerve“ pentru glo la Ploieşti, într-o hală de 400 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 12.06.2018

British American Tobacco (BAT), cel mai mare jucător din piaţa locală a tutunului, va investi 400 de milioane de euro în termen de cinci ani la Ploieşti pentru a putea produce aici Neostik-uri, denumirea sub care sunt cunoscute „rezervele“ de tutun pentru dispozitivul glo.

Circa 200 de oameni vor fi angajaţi în producţie, alţi 400 de fiind căutaţi pentru a întări forţa de marketing a companiei, în contextul în care produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, cum este cazul glo, reprezintă cel mai mare pariu al industriei de profil în acest moment.

Fabrica de rezerve glo de la Ploieşti face parte dintr-un plan de investiţii totale de 800 mil. euro anunţat ieri de BAT la Ploieşti.

„Construim o capacitate nouă, acest proces urmând să aibă o durată de cinci ani de zile“, a declarat Ram Addanki, director pentru Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT, fără a preciza însă care va fi capacitatea de producţie a noii unităţi. Reprezentanţii BAT au spus ieri că au pentru Ro­mânia un plan de investiţii de 800 de milioane de euro concentrat în fabrica de la Ploieşti, jumătate din sumă fiind alocată pentru deschiderea unei unităţi de producţie a Neostik-urilor, iar restul pentru extinderea capacităţii de producţie pentru ţigările clasice.

În acest moment, BAT mai produce ţigările pentru dispozitivul glo  doar în Rusia şi Coreea de Sud.