Centrul pentru Soluţionarea Litigiilor Bancare acuză Ministerul Economiei că-i blochează prin birocraţie înregistrarea la Bruxelles

Autor: Anelis Baciu 13.06.2018

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), un organism finanţat de bancheri pentru a soluţiona amiabil litigiile din sistemul bancar,  acuză statul român că îi blochează accesul la practicile europene în domeniu prin faptul că nu a notificat prin Ministerul Economiei Comisia Europeană de existenţa centrului la nivel local. 

Prin urmare, CSALB nu a putut participa la începutul acestei săptămâni la prima întâlnire a centrelor de soluţionare alternativă a litigiilor din Europa organizată de Comisia Europeană. După mai multe notificări trimise autorităţilor, CSABL a decis cu alte cuvinte să solicite public statului să notifice Comisia Europeană. „Deşi România îndeplineşte criteriile pentru a fi înscrisă în platformele europene, acest lucru nu se întâmplă din raţiuni birocratice. Noi am transmis autorităţilor competente nenumărate notificări cu privire la existenţa CSALB.