Arsis, cel mai mare retailer de telefoane mobile controlat de un român, a făcut un profit de 2 mil. euro în 2017

Autor: Adrian Seceleanu 13.06.2018

Arsis Trading, cel mai mare retailer GSM controlat de un antreprenor local, a înregistrat în 2017 un profit net de 8,8 mil. lei (1,92 mil. euro), în creştere cu 19,6% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Marja câştigului net pentru 2017 a fost de 5,8% din cifra de afaceri, în creştere cu aproape un punct procentual faţă de anul anterior.

Arsis Trading, care este deţinut integral de antreprenorul Radu Mirea, este unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa de retail GSM, care a intrat în business în 1998 ca partener al Connex (actualul Vodafone - numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă), cu care are o relaţie exclusivă şi în prezent. Arsis obţine venituri de la Vodafone sub forma unor comisioane pentru vânzarea serviciilor furnizate de operator şi din comercializarea de telefoane, tablete şi accesorii.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2017 cu 2%, la 150,6 mil. lei. Numărul mediu de angajaţi ai companiei a rămas egal cu cel din 2016, de 645 de persoane. La finalul anului compania avea datorii totale de 60,9 mil. lei (13,3 mil. euro), în creştere cu 15,2% faţă de anul anterior.

Odată cu absorbţia reţelei GSM Germanos de către Telekom România Mobile Communications şi renunţarea de către operator la acest brand în favoarea T, Arsis a devenit practic cea mai mare reţea de magazine de retail de telecom de pe piaţa locală.