Marian Petrache, şeful CJ Ilfov, a lansat proiectul Măgurele Science Park, care se va întinde iniţial pe 5 ha cu un buget de 17,5 mil. euro, unde vrea să strângă talentele României şi marile companii care vor să folosească rezultatele cercetării Laserului de la Măgurele

Autor: Alex Ciutacu 13.06.2018

Proiectul Măgurele Science Park, un parc ştiinţific creat în jurul laserului de la Măgurele (jud. Ilfov), care îşi propune să creeze o punte între mediul academic şi cel ştiinţific, va avea un buget de 17,5 mil. euro.

 „Până acum avem 5 hectare cu o ţintă asumată de 16 hectare şi un buget de 17,5 milioane de euro (…) Cercetarea de la Măgurele a primit un impuls prin finanţarea europeană. Astfel, proiectul va elimina decalajele din domeniul inovaţiei şi va favoriza transferul de cunoştinţe”, spune Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a doua zonă ca putere economică din România la lansarea oficială a proiectului. Acest proiect va fi dezvoltat în jurul laserului de la Măgurele, o investiţie de peste 300 mil. euro, care a atras în ultimii ani atenţia comunităţii ştiinţifice globale. Proiectul reprezintă unul dintre cele mai ambiţioase iniţiative din sectorul cercetării şi dezvoltării din România.