Adrian Volintiru, colecţionarul de funcţii la stat, la cea mai mare reuşită: Ministrul energiei îl face şef peste Romgaz. „Joi am aflat că sunt şef. Nu sunt dumirit“

Autor: Liviu Popescu 15.06.2018

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, are un nou director general după ce consiliul de administraţie a decis joi prin tele­conferinţă numirea lui Adrian Volintiru pe o perioadă de patru luni ca şef al companiei cu 14,3 miliarde de lei capi­talizare, potrivit unui document intrat în posesia ZF.

Volintiru,  care face parte din consiliul de admi­nistraţie al companiei, a confirmat informaţia pentru ZF.

„Astăzi (joi - n. red.) am aflat. Nici măcar nu sunt în Bucureşti, sunt în drum spre Târgu-Jiu, că lucrez pentru Hidroelectrica. La ora 15:00 s-a întrunit comitetul de nominalizare şi remunerare al Romgaz, iar la ora 16:00 s-a votat în consiliul de administraţie. Nu sunt dumirit”, spune Volintiru pentru ZF, executivul care ar putea fi remunerat cu circa 15.000 de euro lunar ( dat fiind salariul lui Virgil Metea care a condus Romgaz aproape tot anul 2017). Până la închiderea ediţiei ZF, Romgaz nu publicase la bursă schimbarea din conducere.