Florin Dimofte, fabrica de pungi de hârtie Barleta din Bacău: Investim în retehnologizare pentru că este foarte greu să găsim forţă de muncă. Durează şi cinci luni până găsim un tipograf

Autor: Mirabela Tiron 16.06.2018

Florin Adrian Dimofte, unul din acţionarii fabricii Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de supermarketuri, reţele de fast-food sau producători de panificaţie, spune că durează şi cinci-şase luni până când compania găseşte oameni, tipograf sau mecanic pentru maşinile speciale.

„Avem 243 de oameni în prezent, facem tot ce putem să le asigurăm un mediu plăcut. Găsim greu oameni noi care să lucreze în fabrică, tipograf, mecanic conductor, iar ca să formezi un om durează foarte mult. Acum discutăm cu şcoli din Bacău ca să facem o clasă pentru tipografi“, a declarat Florin Adrian Dimofte pentru ZF. El precizează că odată cu creşterea capacităţi fabricii este nevoie de mai mulţi angajaţi, dar cum găsirea  oamenilor a devenit o problemă, compania continuă să investească în retehnologizare.